marți, 12 octombrie 2010

Irene Gonzalez Frei - Numele tau scris pe apa


Mitul lui Narcis trait sub tenta erotica.
Sofia, plecata de acasa , traieste fiorii erotici cu un personaj sordid, cu paduchi si ochelari prinsi cu banda de izolat, caruia ii face curatenie in casa si cu care si cand face sex munceste doar ea. Pana cand ajunge in pod unde inevitabil se culca cu cel mai bun prieten al tipului, asteptand defapt perechile lor nepunctuale sa vina.Astfel Sofia il alege pe Santiago dupa intamplarea din pod si se casatoresc in mod stupid fiind prinsi in viata nefericita de familie, ajungand la o violenta sexuala ce conduce la un avort chiar cu putin timp inainte de nastere.
Sofia, injumatatita de ce a acceptat, pleaca de la galeria de arta unde munceste la o plaja artificiala si exagerata unde isi intalneste dublura : Marina.

Iubire, daruire totala intre cele 2 femei, fuga lor din realitate si viata idilica, viata noua care le este curmata insa de Santiago, sotul Sofiei, venit sa isi razbune orgoliul de mascul inrait, care defapt face sex pe ascuns cu travestiti..... razbunarea fiind marcata printr-un dublu viol, sex anal salbatic si batjocorirea iubirii dintre cele 2, in mintea lui incercand sa isi ucida sotia penetreaza tiza ei, pe Marina cu un cutit de bucatarie.
Cartea este scrisa intr-un mod foarte poetic, chiar daca unele amanunte sunt teribil de violente si de sangeroase, declaratiile de dragoste, intensitatea cu care se consuma viata de cuplu a celor doua, completarea lor si povestea identitatii lor mereu confundata si confuza mi-a atras atentia.
E o carte ce o recomand doar celor cu mintea deschisa, pentru ca miezul acestei povesti inseamna defapt o filosofie de viata, sau mai precis lipsa unei filosofii care sa te tina pe linia implinirii, iar apoi un travaliu plin de spaima pentru momentul premonitoriu cand totul se destrama ca un castel de carti de joc.
Cartea este scoasa la Editura Paralela 45 colectia Fictiune fara frontire si are 247 de pagini, ceea ce o fac citibila intr-un weekend sau seara inainte de somn, dar asta inseamna o noapte tulburata dupa lecturare :P in mai multe moduri, dar nu mai dau detalii, mai bine cititi si experimentati voi impactul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu