duminică, 10 februarie 2013

Piratica de Tanith LeeCartea a fost împrumutată de la Schimb de Cărţi Cluj- Napoca. Piratica este o poveste despre tot ceea ce pare a fi  o meserie, un teatru, o poveste de dragoste adolescentină, cafea, duşmani şi ceea ce devii atunci când sufletul îţi dictează alegerea.
Artemesia este închisă de către despoticul ei tată în plictisitarea şcoală : Academia Îngerilor pentru tinere domnişoare, unde urmează o educaţie strictă, menită să îi îndepărteze din amintiri periculoasa alegere a mamei sale, regina pirat. Art însă se decide că marea îi curge în sânge şi fuge de la şcoală pentru a aduna încă o dată echipajul vasului mamei sale: Străina Nepoftită. Urmărită de fata duşmanului  defunctei Piratica, Art încearcă să îi aducă mamei sale onoarea şi să găsească comoara înaintea  Auriei, căpitanul vasului inamic, la fel de crudă şi rece ca şi tatăl său, amintirea lui hidoasă lăsând urme adânci în sufletul lui Art . Toate se complică când apare şi un tânăr hoţ melodramatic şi cu o voce de înger.
Citiţi cărţile atunci când realitatea vi se pare un joc prost la scenă deschisă. Dacă eu nu v-am incitat cu rândurile spuse mai sus iată şi plasa de cuvinte de pe coperta IV: Artemesia Blastside 16 ani Mama - decedata: ucisa de o explozie prea timpurie a unui tun. Tatal - tiran. Captiva - in mohorata Academie a Ingerior pentru Tinere Domnisoare. Inima - indreptata spre Largul Marii catre Indiile Albastre ale Caraibilor si spre o fabuloasa comoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu